Kringwinkel

Kringwinkel Ateljee heeft 9 winkels, verspreid over Gent, Evergem, Deinze en Nazareth.

De Kringwinkel werkt hard aan een duurzame wereld. Door gebruikte spullen een tweede leven te geven, dragen we zorg voor het milieu én creëren we sociale tewerkstelling.

 

Kringwinkel: werken aan tewerkstelling

Alle producten van de Kringwinkel hebben een verhaal, net als iedereen die bij ons in dienst is. De inkomsten uit onze verkoop gebruiken we om mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt een passende job te geven. Zo doen ze ervaring op en krijgen ze terug een toekomstperspectief.

Dit project zorgt ook voor heel wat tewerkstelling in ondersteunende diensten:

  • Dispatch en vervoer: leveringen en ophalingen van goederen
  • Sorteercentrum: sorteren en prijzen van alle textiel, boeken, speelgoed ... voor verkoop
  • Fietsherstelwerkplaats: herstellen van fietsen voor verkoop
  • Elektroherstelwerkplaats: herstellen van elektrische toestellen voor verkoop

 

Kringwinkel stimuleert hergebruik

Tegelijk redden we zo een heleboel spullen van de afvalberg. Onze mensen ontvangen herbruikbare spullen of halen ze gratis op, sorteren ze en geven ze een mooi plaatsje in onze winkels. Wat levert dit op? Heel veel. We zamelen elk jaar heel wat kilo's goederen in (in 2017 zo'n 3.953.697 kg). Meer dan de helft hiervan vindt een nieuwe thuis via de Kringwinkel.

 

Kringwinkel Ateljee doet ook aan hulpverlening

In onze Kringwinkels kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben, genieten van 30% korting en van gratis noodhulp. De hulp wordt toegekend in samenwerking met het OCMW en hulpverleningsorganisaties uit onze regio.