Verhaal van Seny

"Wat me enorm motiveert, is dat je inzet hier wordt opgemerkt. En dat er oog is voor je talenten en voor wie je bent. Tijdens de lunchconcerten in Parnassus heb ik hier samen met mijn band ‘Wonbere’ opgetreden, en daar ben ik trots op."

 

Hallo Seny, hoe lang werk je al voor Ateljee?  

Ik werk al bijna 4 jaar voor Ateljee. Nu werk ik in Het Restaurant Parnassus.

Wat voor werk deed je hiervoor?  

Voor ik bij Ateljee begon, werkte ik ook al in de horeca, bij een privérestaurant. Door daar mee te draaien in een professionele keuken heb ik mijn ervaring opgedaan, maar koken heb ik altijd al graag gedaan.  

Heb je bij Ateljee ook al in andere restaurants gewerkt?  

Ja, toen ik bij Ateljee begon te werken, ben ik gestart in het Balenmagazijn. Daar heb ik ongeveer een half jaar gewerkt tot ik de overstap maakte naar Parnassus. Ondertussen werk ik dus daar al 3,5 jaar.  

Hoe ervaar je het verschil tussen werken in het Balenmagazijn en werken in Parnassus?  

Zowel Parnassus als Het Balenmagazijn zijn goeie restaurants vol sociale mensen. Ze zijn niet duur en dat is belangrijk. Zo heeft iedereen de kans om lekker te lunchen. In Parnassus komt meer volk en is het wat drukker. Dat vind ik leuk, want ik ben graag onder de mensen. Ik vind het leuk om de mensen te ontmoeten en een babbeltje te slaan.  

De 2 teamleiders in Parnassus zijn supervriendelijk. Hoewel zij het team aansturen, spelen ze niet de baas. Dat draagt zeker bij aan de aangename werksfeer in Parnassus.   

Wat maakt werken voor Ateljee zo leuk voor jou?  

Hier heb ik een vast contract gekregen en die stabiliteit zorgt ervoor dat ik me niet druk moet maken. Ik doe mijn best op het werk en kom altijd op tijd, wat de teamleiders ook opmerken en waarover ze complimenten geven. De erkenning van mijn inzet motiveert me en laat me voelen dat ik hier oprecht gewaardeerd word.  

Ik heb hier ook een goede work-life balans. Ik woon niet ver van hier, met de bus is het maar 10 minuten rijden. Als mijn werkdag erop zit, ben ik dus snel weer thuis en heb ik nog een hele avond voor mezelf. We doen hier ook geen weekendwerk, wat voor mij belangrijk is, want ik zit in een band en treed regelmatig op in het buitenland.  

Een band! Vertel meer. En heb je nog andere hobby’s?   

Ik ben muzikant, kunstenaar en chef. Ik schilder graag met olieverf en maak ook karikaturen.  

Mijn band heet Wonbere, je kan video’s van onze optredens terugvinden op Youtube. We hebben al opgetreden over heel de wereld, waaronder in Miami, San Francisco, New Orleans … Maar ook hier, in Parnassus. Want tijdens de vorige editie van de lunchconcerten, die in Parnassus doorgaan tijdens de Gentse feesten, hebben wij hier opgetreden!  

Wombere
foto: Elly Vanhoomissen