01/02/2024

Stap mee in project “Geefpunten op slipperafstand"

Kringwinkel Ateljee bouwt aan “Geefpunten op slipperafstand” – een project dat de kracht van Gentse ondernemers en duurzaamheid samenbrengt. Met dit initiatief bouwen we een netwerk uit van onbemande Kringwinkelgeefkasten verspreid over de stad Gent, op de locaties van partners.  

Dit project wordt gerealiseerd met dank aan onze lokale partners en met de steun van het ING-Fonds voor een meer circulaire economie, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.  

Wat zijn geefpunten op slipperafstand?  

Het betreft speciaal ontworpen geefkasten waar mensen doorheen de dag kleine spullen kunnen achterlaten als schenking voor de Kringwinkel. De geefkasten krijgen een plek in de binnenruimte bij partners, waardoor ze enkel toegankelijk zijn tijdens de openingsuren van de betreffende locatie.  

Dankzij het modulair ontwerp van de geefkast beslist elke partner zelf wat ingezameld mag worden in zijn geefpunt. Hoe dan ook beperkt de inzameling zich steeds tot kleine spullen als boeken, huisraad of kleding.  

Ateljee produceert deze geefkasten in eigen beheer, in ons atelier te Gent. Hierdoor kunnen wij samen met onze partner steeds flexibel opzoek gaan naar een gepaste geefkast op zijn maat.  

Bekijk de technische fiche van de geefpunten.  

Geefpunt op slipperafstand

 

Waarom deelnemen?  

 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen
  Laat zien dat jouw bedrijf begaan is met duurzaamheid en de lokale gemeenschap, zonder dat het je iets kost.    
 • Co-branding & promotie
  Als partner van "Geefpunten op slipperafstand" wordt je bedrijf vermeld op onze website en drukken wij jouw logo op de geefkast. 
 • Extra dienstverlening
  Bied je klanten en personeel een nieuwe manier om herbruikbare spullen eenvoudig te schenken en zo deel te nemen aan een groenere samenleving. 
 • Gratis, eenvoudig, zorgeloos
  Wij verzorgen de productie, installatie en lediging van de geefkast, zodat jij je kan concentreren op je kernactiviteiten.  

Ontdek onze lijst van partners met een geefpunt op locatie.   

 

Geefpunt op slipperafstand

 

Hoe werkt het?  

 • Keuze van geefmodule
  Tijdens een afspraak op uw locatie bespreken we samen welke modulaire combinatie van geefpunt voor jou het meest geschikt is.    
 • Plaatsing van de geefkast
  Ons team komt de gekozen geefkast installeren op een door jou bepaalde locatie binnen je bedrijfsruimte. 
 • Regelmatige ophaling
  Ons team zal regelmatig langskomen om de geschonken items op te halen, dit gebeurt a.d.h.v. een vastgelegde planning of op aanvraag.  

 

Neem contact op  

Een beetje vrije ruimte, meer heeft een geefpunt niet nodig. Wij nodigen je dan ook van harte uit om deel te nemen aan dit lokale project gericht op een duurzame stad. Neem vandaag nog contact op met Egon Heyvaert voor een vrijblijvend gesprek indien je vragen of interesse hebt in dit project.  

Egon Heyvaert  
0490 49 49 37
Egon.heyvaert@ateljeevzw.be