Parnassus_Gevel
02/05/2022

VOG ondersteunt keukenrenovatie

De keuken van het sociaal restaurant Parnassus is aan renovatie toe om de kwalitatieve dienstverlening te blijven garanderen. VoedselOndersteuning Gent vzw (VOG) voorziet de broodnodige financiële ondersteuning voor het renovatieproject.

Het Restaurant Parnassus, dat zich in de voormalige Franciskanenkerk bevindt in hartje Gent, heeft nood aan enkele structurele aanpassingen van de keuken. “Niet alleen moeten de bestaande toestellen vernieuwd worden, ook de keuken zelf is te beperkt in oppervlakte wat operationele moeilijkheden met zich meebrengt.”, zegt Olivier Mattheus, coördinator van de sociale restaurants. “Op dit moment versnijden onze medewerkers groenten aan tafels in het restaurant omdat er onvoldoende ruimte is in de keuken. Daarnaast is een indeling in verschillende zones nodig om efficiënter en overzichtelijker te kunnen werken.”

VoedselOndersteuning Gent is een vzw die initiatieven ondersteunt die honger en armoede in Gent bestrijden. Na hun jarenlange steun aan de 4 sociale restaurants van Ateljee vzw, zal VOG nu ook zijn schouders zetten onder het renovatieproject van Parnassus.

“We zijn VOG erg dankbaar voor de financiële ondersteuning.”, zegt Tom Wauters, algemeen directeur van Ateljee vzw. “De werking van Het Restaurant zal er enorm op vooruitgaan. Onze klanten zullen vlotter bediend worden en onze medewerkers zullen de kans krijgen om zich doeltreffend bij te scholen met de vernieuwde keukentoestellen. “Ook de organisatie van evenementen in de Parnassuskerk zal er enorm op vooruitgaan. De inkomsten die we uit deze zaalverhuur genereren zijn levensnoodzakelijk om onze hulpverlening en sociale tewerkstelling in stand te kunnen houden.”

Het Restaurant Parnassus is één van de 4 sociale restaurants van Ateljee vzw dat elke werkdag een gezonde en betaalbare lunch aanbiedt. Mensen met financiële moeilijkheden kunnen er lunchen aan een sociaal tarief. In 2019 serveerden de restaurants van Ateljee 135.700 maaltijden waarvan ongeveer 60% aan sociale tarieven. Deze hulpverlening wordt gerealiseerd in een sociaal tewerkstellingsproject waarbij mensen met verminderde kansen op de arbeidsmarkt een job op maat krijgen en indien mogelijk klaargestoomd worden voor het reguliere arbeidscircuit.